Veel gestelde vragen

Op deze pagina vindt u de meestgestelde (belangrijke) vragen over het bedrukken van linten. Lees deze informatie goed alvorens u een bestelling plaatst op https://www.lintbedrukken.nl

 

Wat is de levertijd?

Kleinere aantallen tot 100 meter hebben we meestal wel op voorraad en kunnen we binnen enkele dagen leveren. Rouwlint heeft altijd voorrang en proberen we dezelfde dag nog te versturen (mist op werkdagen voor 11.00 uur besteld en betaald). Indien een kleur of breedte besteld moet worden, dan is de levertijd enkele dagen langer (bij rouwlint nemen we altijd contact op voor een alternatieve kleur zodat er geen vertraging ontstaat). Grote aantallen vanaf 100 meter besteden we vaak uit en daarvoor geldt een langere levertijd (in overleg).

 

Wat is de minimale afname?

De minimale afname van enkelzijdig satijn met een bedrukking in 1 kleur is 1 meter.

 

Welke verzendmethode moet ik kiezen?

Zodra wij uw lint versturen is het in handen van PostNL en hebben we daar helaas geen invloed meer op. Natuurlijk gaat het in de meeste gevallen gewoon goed en wordt het lint na 1 of 2 dagen bij u bezorgd. Maar soms duurt het helaas ook wel eens langer of - in het ergste geval - raakt het kwijt.

Als u kiest voor het goedkopere 'brievenbuspost' en het komt onverhoopt niet aan, dan kunnen wij de zending niet traceren, het risico is dan voor de koper.

Als u kiest voor het duurdere 'pakketpost' en het komt onverhoopt niet bij u aan, dan kunnen wij de zending wel traceren, het risico is dan voor de verkoper. Het kan zijn dat u kiest voor pakketpost en dat wij toch versturen met brievenbuspost. In dat geval nemen wij het risico en zal het lint kosteloos nogmaals worden verstuurd indien het onverhoopt niet zou aankomen.

Let op: Als het lint te laat door PostNL wordt bezorgd of u heeft een verkeerd adres opgegeven, dan is het risico altijd voor de koper.

 

Hoe wordt het lint afgewerkt en bezorgd?

Na het bedrukken van het lint, knippen wij deze van de rol. Het kan zijn dat wij zelf niet altijd netjes recht knippen of dat de bedrukking in het begin niet helemaal netjes is maar u krijgt altijd genoeg overlengte zodat u het lint zelf nog naar wens netjes kunt snijden of knippen (het lint rafelt niet na het knippen). Bekijkt u daarom altijd het volledige lint en niet alleen het begin stukje. Let op: Bijvoorbeeld bij een sjerp leveren wij dus ook alleen het lint, u zal de uiteinden dus zelf bij elkaar moeten houden met een veiligheidsspeld, klitteband, naald en draad o.i.d. Het lint wordt meestal op een karton gewikkeld (soms ook los) en in een envelop of doosje aan u verstuurd (afhankelijk van de verzendmethode die u hebt aangegeven).

 

Hoe weet ik hoeveel lint ik nodig heb?

Ga voor u zelf na op welke lengte u de lintjes wilt knippen. Stel dat u lintjes nodig hebt van 20cm (bij benadering), dan weet u dat u uit 1 meter 5 lintjes kunt halen. Als u dan bij opmerkingen iets neerzet van 'Ik wil graag stukjes knippen van 20cm', dan zorgen wij dat de tekst steeds op die 20cm wordt gedrukt. Indien u een sjerp wilt maken, dan kunt u het beste 2 meter lint van 100mm breed per sjerp bestellen.

 

Hoe komt de bedrukking gedraaid op het lint te staan?

Tenzij anders is afgesproken wordt tekst zo gedrukt dat deze van links naar rechts te lezen is als u het lint horizontaal houdt.

Wij zullen uw logo niet zomaar roteren op het lint. Zoals u het logo aanlevert, zo wordt het ook horizontaal van links naar rechts op het lint gedrukt. Als u dus wilt dat uw logo rechtop op een verticaal lint gedrukt wordt, dan dient u dus uw logo 90 of 270 graden gedraaid aan te leveren.

 

Hoe vaak komt de bedrukking op het lint te staan?

Die informatie zal u zelf op moeten geven in het veld 'opmerkingen'. Geeft u daar geen of niet volledige informatie op, dan drukken we naar eigen inzicht. In de meeste gevallen zullen we uw tekst of logo herhaaldelijk op het lint drukken met een onderlinge gelijke afstand.

Uitzonderingen: Bij een sjerp drukken we alleen de voorkant. Bij een openingslint of doorkniplint, kan het zijn dat we de opdruk herhaaldelijk drukken of 1x in de midden. Nogmaals, u heeft dit zelf in de hand maar kunt ook vertrouwen op onze ervaring.

 

Hoe groot komt de opdruk op het lint te staan?

De maximale lengte van een opdruk in 1 kleur bedraagt 1 meter (full-color is max. 29cm.). De hoogte is vaak zon'n 70% - 80% van de hoogte van het lint maar als een tekst te lang is, dan wordt deze waarde automatisch kleiner zodat het op het lint past.

 

Wat is de kwaliteit van de bedrukking?

Bij foliedruk wordt er door middel van een stempel een afdruk op het lint gemaakt. Deze druktechniek geeft geen absoluut perfecte inktdekking (zeker niet op het meerkleurige acetaat scheurbare lint) en is daarom minder geschikt voor afbeeldingen met grote gekleurde oppervlakten.

De bedrukking wordt d.m.v. hitte op het lint gedrukt. Dat betekent dat de bedrukking ook door hitte (bijvoorbeeld heet wassen of wrijving) zou kunnnen vervagen. De exacte smelttemperatuur is per kleur opdruk verschillend. Testen? Bestelt u anders eerst eens een proeflint.

 

Mijn 2e bestelling lint is anders dan mijn 1e?

Bij iedere opdracht wordt de machine opnieuw ingesteld. Het is technisch niet mogelijk om uw instellingen van de vorige keer op te slaan of in te laden. U zal daarom ook bij een eventueel vervolgbestelling opnieuw moeten aangeven hoe u het lint bedrukt wilt hebben.

Het is dus onvermijdelijk dat er verschil in afstand of letterhoogte in de bedrukking zit t.o.v. uw eerdere bestelling(en). Dit geldt dus ook als u eerst een proefmonster heeft besteld.

 

Kan ik ook een proefmonster bestellen?

Ja, om de kwaliteit en kleur van het lint en bedrukking te kunnen beoordelen, kunt u het beste eerst een meter lint bestellen (v.a. 3.50 euro). Het is raadzaam om dit te doen alvorens u eventueel een grotere bestelling plaatst. Eenmaal bedrukt, kunnen wij het lint namelijk niet terugnemen. Wij bewaren normaal gesproken niet van iedere bestelling het cliche en daarom kan de positie van de bedrukking op het proeflint afwijken van uw eventuele volgende order. Geeft u daarom altijd aan, hoe u het lint bedrukt wilt hebben en/of waar u het voor gaat gebruiken.

 

Kunnen jullie ook op de achterzijde van het lint drukken?

De achterkant van het lint is wat minder glimmend maar is prima te bedrukken. De prijs bedraagt dan 2x de reguliere meterprijs.

 

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan even contact met ons op. Wij reageren zeer snel op onze email en geven ook de voorkeur aan contact via email zodat we op een ongestoord moment u van de nodig informatie kunnen voorzien en eventuele correspondentie later nog terug kunnen lezen. Heeft u een vraag welke vaker gesteld wordt, dan plaatsen wij deze op onze website.