Rouwlint

Rouwlint

Aan een rouwboeket worden vaak 1 of 2 rouwlinten bevestigd. Een lint is bedoeld om een boodschap mee te geven aan de overledene, op het andere lint diegene van wie het rouwboeket afkomstig is.

Hieronder - ter inspiratie - een aantal standaard rouwteksten. U hoeft zich niet druk te maken over het aantal karakters op het rouwlint. We kunnen immers altijd de tekst wat kleiner drukken of de namen over meerdere regels verdelen. Dit kost niets extra.

P.S. Bij een crematie is het misschien af te raden om de tekst 'Rust zacht' te gebruiken omdat dit wellicht verkeerd opgevat zou kunnen worden.

Waarom rouwlint bestellen bij Globos?

 1. 44% goedkoper dan bij de bloemist
 2. geen maximaal aantal karakters
 3. keuze uit 53 kleuren lint en 14 kleuren opdruk
 4. ieder gewenst lettertype en afbeeldingen
 5. binnen 5 minuten klaar, dus klaar terwijl u wacht
 6. Rouwlint
  Score 8.4/10 op basis van 1338 klantenbeoordelingen
  vanaf 3.50 (op voorraad)

Levertijd rouwlint

Wij weten als geen ander dat rouwlint direct gedrukt en verstuurd moet worden, echter na verzenden zijn wij afhankelijk van de postbezorger van PostNL. Het enige wat wij nog kunnen doen is de tekst 'bevat rouwlint' op de envelop te vermelden. Wij kunnen u wel garanderen dat als u voor 15.00 uur bestelt en betaalt, dat het rouwlint diezelfde dag nog wordt verstuurd. Bent u net iets te laat met bestellen/betalen(alle begrip daarvoor), dan kunt u na uw bestelling het beste even contact met ons opnemen, want dan drukken we uw lint ook gewoon nog na 15.00 uur.

Rouwlint aan het rouwboeket bevestigen.

We krijgen regelmatig de vraag hoe het rouwlint te bevestigen aan het rouwboeket. Daar zijn verschillende manieren voor. Zo laat het rouwlint zich prima knopen om een krans, een gebonden rouwboeket of een enkele bloem. Maar vaak zijn rouwboeketten ook gestoken in een stuk oase en dan gaat u als volgt te werk

 1. Plooi met de vingers het begin van het rouwlint bij elkaar (wij laten altijd genoeg vrije ruimte voor u over tijdens het drukken).
 2. Wikkel een stevig ijzerdraad een paar keer om de plooi.
 3. Dit ijzerdraad steekt u vervolgens in het stuk oase in het rouwboeket.
Uitleg rouwlint bevestigen aan rouwboeket

 

Ballonnen bij een uitvaart

Afscheid nemen kan maar 1 keer, dus wilt u dat op een gepaste manier doen. Het oplaten van ballonnen kan letterlijk het loslaten van uw dierbare symboliseren. Of misschien wilt u er een laatste groet op schrijven en ziet u de ballon als een berichtje naar boven.

Globos bezorgt heliumballonnen kant en klaar gevuld met helium en voorzien van een lintje 24 uur per dag, 7 dagen door heel Nederland bij u thuis of op locatie.

Heliumballonnen Uitvaart

Of wij kunnen de kist voorzien van een ballonnenhart of plaatsen er reuzeballonnen of trossen ballonnen naast. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Verkopen jullie ook rouwboeketten of andere rouwartikelen?

Wij verkopen alleen (rouw)lint en (uitvaart)ballonnen maar als u op 1 van onderstaande rouwartikelen klikt, dan komt u meteen bij een van onze partners terecht alwaar u deze rouwartikelen kunt bestellen.

 

Besteladvies rouwlint

 1. Bij een groot rouwboeket past een rouwlint van 100mm breed, bij een middelgroot rouwboeket een rouwlint van 70mm en bij een klein rouwboeket een rouwlint van 45mm.
 2. Als u kiest voor een lint van 70mm of 100mm dan kunt u het beste 1 meter per slip bestellen. Als u kiest voor een smaller rouwlint dan kunt u (naar gelang de lengte van de gewenste tekst) wellicht 2 slippen uit 1 meter halen. In het laatste geval drukken we 1 tekst op de eerste halve meter en de 2e tekst op de 2e halve meter.
 3. Tenzij anders overeengekomen drukken wij uw tekst 1x op de bestelde lengte. Maar u het beste altijd even vermelden bij 'opmerkingen' hoe u wilt dat wij het lint bedrukken. Als u bijvoorbeeld 2 meter nodig hebt, geeft u bijvoorbeeld aan: 'Rust zacht' op de 1e meter. 'de kinderen' op de 2e meter.

 

Rouwlint Bestellen