Rouwlint

vanaf €3.50 per meter incl. BTW

Levertijd:
Op werkdagen voor 11.00 uur besteld, zelfde dag verzonden.

Rouwlint Bestellen

Aan een rouwboeket worden vaak 1 of 2 rouwlinten bevestigd. Een lint is bedoeld om een boodschap mee te geven aan de overledene, op het andere lint diegene van wie het rouwboeket afkomstig is.


Welke breedte rouwlint moet ik kiezen?

Bij een groot rouwboeket past een rouwlint van 100mm breed. Bij een middelgroot rouwboeket past een rouwlint van 70mm breed. Bij een klein rouwboeket past een rouwlint van 45mm breed. Bij een enkele bloem past een rouwlint van 10mm tot 25mm breed.

 

Hoeveel slippen aan een rouwboeket?

Normaal gesproken worden er 2 slippen aan een rouwboeket bevestigd. 1 Lint met daarop de boodschap en 1 lint met de afzender van het rouwboeket.

 

Kan ik 2 slippen halen uit 1 meter?

We kunnen de tekst op uw rouwlint wel zo klein drukken dat het past op 2 stukken van 50cm maar u moet het lint ook nog vast kunnen maken aan het rouwboeket. Daarbij staat het niet in verhouding om 2 korte brede linten aan een rouwboeket te hebben.

Als u kiest voor een lint van 70mm of 100mm breed dan kunt u het beste 1 meter per slip bestellen. Als u kiest voor een smaller rouwlint dan kunt u (naar gelang de lengte van de gewenste tekst) wellicht 2 slippen uit 1 meter halen. In het laatste geval drukken we 1 tekst op de eerste halve meter en de 2e tekst op de 2e halve meter.

 

Welke kleuren rouwlint en bedrukking kan ik kiezen?

Qua kleuren rouwlint en kleuren bedrukking hebben we alle kleuren van de regenboog. U kunt ze kiezen tijdens het rouwlint bestellen bij stap 3 en 4.

De kleurencombinatie die u kiest is voor iedereen heel persoonlijk. Een wit rouwlint met een zwarte opdruk of een zwart lint met een witte bedrukking is heel duidelijk en goed zichtbaar, terwijl een wit lint met een zilveren opdruk minder goed leesbaar is maar wel heel sjiek en subtiel staat. Een combinatie van 2 donkere kleuren (bijvoorbeeld een zwarte tekst op een donkergroen rouwlint) wordt niet vaak gekozen.

 

Kan ik een eigen lettertype kiezen voor mijn rouwlint?

Ja, zeker! U kunt kiezen tussen een aantal standaard lettertypes maar u kunt ook uw eigen lettertype aan ons emailen. Als u dat doet, dan graag in TTF of OTF formaat a.u.b.

 

Waar is het rouwlint van gemaakt?

Wij drukken op hoge kwaliteit soepel satijnen linten.

 

Kan ik het rouwlint zelf knippen en gaat het dan rafelen?

U kunt het rouwlint zelf netjes op maat knippen. Wij houden genoeg lege ruimte over voor de tekst om het rouwlint in het rouwboeket te steken. En ook na de tekst heeft u voldoende ruimte om het rouwlint netjes schuin (of recht) met een scherpe schaar af te knippen. Het lint rafelt niet als u het knipt.

 

Hoe wordt mijn rouwlint verzonden?

U kunt kiezen om uw rouwlint per pakketpost (met Track & Trace Code) of brievenbuspost (zonder Track & Trace Code) te laten versturen. In beide gevallen wordt uw rouwlint zorgvuldig verpakt in een doosje zodat er geen vouwen in het lint kunnen ontstaan.

 

Hoe wordt de tekst op het rouwlint gedrukt?

Tenzij anders overeengekomen drukken wij uw tekst 1x op de bestelde lengte. Maar u mag altijd bij opmerkingen aangeven hoe u wilt dat wij het lint bedrukken. U kunt bij opmerkingen bijvoorbeeld ook aangeven dat u tekst 1 op de eerste (halve) meter gedrukt wilt hebben en de 2e tekst op de 2e (halve) meter.

We zorgen er altijd voor dat u genoeg onbedrukt lint over heeft aan het begin van het rouwlint om vast te kunnen maken aan het rouwboeket.

 

Waarom zou ik rouwlint bij jullie bestellen en niet bij de bloemist?

Vooropgesteld dat wij op exact dezelfde wijze op dezelfde luxe satijnen rouwlint bedrukken, biedt Globos wel een aantal voordelen waardoor veel bloemisten zelfs hun rouwlinten door ons laten drukken omdat wij nu eenmaal veel meer kleuren hebben en er zelfs winstmarge overblijft voor de bloemist.

 • Ons rouwlint is 44% goedkoper dan bij de bloemist.
 • Wij hanteren geen maximaal aantal karakters.
 • Wij bieden de keuze uit 53 kleuren lint en 14 kleuren opdruk.
 • Wij kunnen ook foto's drukken of logo's in meerdere kleuren.
 • Wij kunnen ieder gewenst lettertype, afbeeldingen en logo's bedrukken.
 • Wij drukken rouwlint terwijl u wacht.
Rouwlint met Logo of Foto

 

Wat is de levertijd van rouwlint?

Wij weten als geen ander dat rouwlint direct gedrukt en verstuurd moet worden. Wij garanderen dat als u op werkdagen voor 11.00 bestelt en betaalt, dat het rouwlint dezelfde dag nog gedrukt en verstuurd wordt. In de regel is het dan de volgende dag bij u in huis, echter blijven wij wel altijd afhankelijk van PostNL. Bent u net iets te laat met bestellen/betalen(alle begrip daarvoor), dan kunt u na uw bestelling het beste even contact met ons opnemen, want dan drukken we uw lint ook gewoon nog na 11.00 uur.

Als u helemaal geen risico wilt lopen met de post, dan kunt u het rouwlint ook bij ons afhalen in Spijkenisse. Dit kan ook buiten kantoortijden.

 

Wat zijn de verzendkosten van een rouwlint?

U kunt bij stap 7 ervoor kiezen om uw rouwlint met brievenbuspost te laten verzenden. We doen uw rouwlint dan in een stevig brievenbusdoosje zodat het rouwlint in perfecte staat bij u door de brievenbus past, zonder vouwen. U hoeft dus niet thuis te zijn. Maar let op! Wij plakken er dan wel een speciale rouwzegel op waardoor PostNL er - naar eigen zeggen - snel en zorgvuldig mee omgaat maar dan heeft u geen Track & Trace code waarmee u uw rouwlint kunt traceren. Mocht het rouwlint dus onverhoopt kwijt raken in de post, dan is dat voor uw risico omdat wij dan ook niet uw rouwlint kunnen traceren.

U kunt er ook voor kiezen om uw rouwlint voor 6.95 euro per pakketpost te laten versturen. U krijgt dan wel een Track & Tracecode waarmee u uw rouwlint kunt traceren bij PostNL. Indien uw pakket onverhoopt kwijtraakt bij de post, dan is het risico voor ons en sturen we u kosteloos een nieuw lint. Bent u niet thuis tijdens de levering, plak dan een briefje op de deur dat ze het pakketje moeten afleveren bij de buren.

In beide gevallen (brievenbus- of pakketpost) blijven we altijd afhankelijk van PostNL. In de regel bezorgen zij de volgende dag maar in sommige gevallen een dag later. Als uw rouwlint te laat bij u aankomt en wij hebben het op tijd verstuurd, dan is dat voor ons helaas overmacht.

Rouwzegel

 

Kan ik een logo of foto op het rouwlint laten drukken?

Ja, zeker. En dat kost ook niets extra. Kiest u bij stap 4 gewoon voor tekst en op de plaats waar u het logo wilt, typt u iets van '+logo'. Dan weten wij dat u op die plaats een logo of afbeelding wilt hebben. Deze zal dan in dezelfde kleur worden gedrukt als de tekst. Na uw bestelling kunt u het logo of de afbeelding aan ons emailen.

We kunnen uw foto of logo ook in fullcolor drukken. Dat kost wel 5 euro extra PER OPDRUK. Dit komt omdat iedere fullcolor opdruk handmatig op het rouwlint geperst moet worden. Als u uw logo of afeelding in fullcolor gedrukt wilt hebben, kiest u dan bij stap 4a voor de laatste optie (de knop met de 3 bolletjes). U krijgt dan een scherm te zien waarin gevraagd wordt hoeveel fullcolor afbeeldingen a 5 euro u gedrukt wilt hebbem.

 

Hoe moet ik het rouwlint aan het rouwboeket bevestigen?

We krijgen regelmatig de vraag hoe het rouwlint te bevestigen aan het rouwboeket. Daar zijn verschillende manieren voor. Zo laat het rouwlint zich prima knopen om een krans, een gebonden rouwboeket of een enkele bloem. Maar vaak zijn rouwboeketten ook gestoken in een stuk oase en dan gaat u als volgt te werk

 1. Plooi met de vingers het begin van het rouwlint bij elkaar (wij laten altijd genoeg vrije ruimte voor u over tijdens het drukken).
 2. Wikkel een stevig ijzerdraad een paar keer om de plooi.
 3. Dit ijzerdraad steekt u vervolgens in het stuk oase in het rouwboeket.
Uitleg rouwlint bevestigen aan rouwboeket

 

Kan het rouwlint tegen regen?

Ja, na de uitvaart blijven de rouwboeketten met het rouwlint vaak enige tijd buiten liggen. Het rouwlint en de bedrukking kunnen prima tegen de regen.

 

Hoe kan ik een uitvaart nog specialer maken?

Met ballonnen! Denk aan een hart gemaakt van ballonnen of met heliumballonnen. Het oplaten van ballonnen kan letterlijk het loslaten van uw dierbare symboliseren. Of misschien wilt u er een laatste groet op schrijven en ziet u de ballon als een berichtje naar boven. Maar houd er rekening mee dat alles wat u de lucht in laat, ook weer een keer nee beneden in de natuur terecht komt. Wij bezorgen 24 uur per dag 7 dagen per week ballonnen bij u thuis of op locatie. Klik hier voor foto's van onze ballonnen bij een uitvaart.

Uitvaartballonnen

 

Tekst rouwlint

Hieronder - ter inspiratie - een aantal standaard teksten voor op een rouwlint. U hoeft zich niet druk te maken over het aantal karakters op het rouwlint. We kunnen immers altijd de tekst wat kleiner drukken of de namen over meerdere regels verdelen. Dit kost niets extra.

P.S. Bij een crematie is het misschien af te raden om de tekst 'Rust zacht' te gebruiken omdat dit wellicht verkeerd opgevat zou kunnen worden.

 • Bedankt lieve...
 • Bedankt voor ... gelukkige jaren
 • Bedankt voor alles
 • Bedankt voor wie je was
 • Bedankt voor de fijne tijd samen
 • Dag lieve...
 • Dank voor alle liefde
 • De herinnering blijft
 • Een laatste groet
 • Eindelijk rust
 • Goede reis
 • Hoe zal de tijd ooit de wonden helen
 • Ik zal je missen
 • Ik zal je nooit vergeten
 • In onze harten leef je voort
 • Je blijft in onze herinnering
 • Je zult altijd in onze herinnering blijven voortleven
 • Je was zo lief voor ons
 • Jou te moeten missen, die onmisbaar is
 • Met liefde gegeven
 • Met grote dankbaarheid
 • Met oprechte deelneming
 • Onuitwisbaar is de herinnering aan jou
 • Rust zacht
 • Rust in vrede
 • Tot het einde gestreden
 • Tot weerziens
 • Uw nagedachtenis zullen wij in ere houden
 • Vaarwel
 • Vechten hoeft niet meer, rust nu maar uit
 • Veel liefs
 • Voor altijd in mijn/ons hart
 • Voorgoed uit ons midden maar niet uit ons hart
 • We houden van je
 • We zullen je missen
 • Woorden schieten tekort

 

Staat uw vraag er niet bij?

We weten als geen ander dat uw rouwlint perfect moet zijn. U kunt immers maar 1x afscheid nemen van iemand. Heeft u nog steeds vragen of is iets nog duidelijk? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Reviews